Klima uređaji

Za sve naše kupce na postojećoj adresi tvrtke otvorili smo novi izložbeni salon u kojem smo Vam omogučili da se sami uvjerite i vidite iz priloženog kvalitetu i performanse vrhunskih uređaja proizvođača Mitsubishi Electric. Radno vrijeme za informacije je radnim danom od 8.00 do 15.00, a za sve druge termine najavite nam Vaš dolazak na broj telefona 051 322 587 ...

Dizalica topline za grijanje Mitsubishi

Datum objave: 03.05.2012
Prepreka u savladavanju viših temperatura od 45 stupnjeva u grijanju dizalica topline uklonjena je lansiranjem inverterske dizalice topline Mitsubishi Electrica koja u paketu sa upravljačem protoka i pločastim izmjenjivačem freon - voda čini najefikasniji i zasigurno najpouzdaniji sklop na tržištu danas.
Izuzetno niska razina buke, inverterski modulirani rad vanjske jedinice, inteligentan upravljač koji se jednostavno integrira sa centralnim upravljanjem sustava i nepogrešivost u radu Mitsubishijevih Power Invertera razlog su zbog kojeg smo se odlučili na integraciju naših niskoenergetskih sustava sa dizalicama topline. 

 

Pouzdani rad

Vođeni zadatkom "kvalitetan sustav" želja nam je proizvoditi sustave grijanja i klimatizacije koji vrlo efikasno i besprijekorno rade dugi niz godina bez prevelike potrebe za održavanjem, intervencijama i eventualnim troškovima obnavljanja što je dosta čest slučaj sa nekvalitetnim komponentama.

Navodimo Vam primjer ugrađenog niskoenergetskog sustava području Pule koji se sastoji od podnog grijanja i hlađenja ventilokonvektorima Sabiana na ukupnoj kvadraturi od 200 m2.

Privatna kuća Pula (Istra)

Privatna kuća Pula (Istra)

Sustav je baziran na ACV-ovom Multi Energy akumulacijskom spremniku od 800 L koji osigurava potrošnu toplu vodu i omogućuje solarno dogrijavanje. Za ovaj objekt odabrali smo po proračunu 14 kW vanjsku jedinicu koja u grijanju postiže toplinski učin od 16 kW pri vanjskoj temperaturi iznad nule. Kod pokretanja hladnog pogona inicijalno zagrijavanje akumulacije od 800 L od 17 do 57 stupnjeva trajalo je 70 min i pri tome je utrošeno 3,5 kWh, odnosno 3,5 kn ili ispod 2 kn u noćnoj tarifi. U punom pogonu podnog grijanja na ukupnoj kvadraturi od 200 m2 i osiguravanje akumulirane tople vode od 800 L bez solarnog zagrijavanja dnevna potrošnja prilikom programiranja dogrijvanja u noći je 25 kWh odnosno 12,5 kn na dan. Dodatne uštede postići će se ugradnjom solarnih panela čime će se ukupna potrošnja punog pogona ovog objekta svesti ispod 300 kn / mjesec u režimu grijanja i hlađenja.

Regulator Mitsubishi Electric Flow control

Regulator Mitsubishi Electric Flow control

Komunikaciju prema vanjskoj jedinici omogućuje Mitsubishi-jev regulator koji upravlja cirkulacijskom crpkom i troputnim prekretnim ventilom ovisno o programu i željenim podešenjima. Vrlo jednostavna upotreba regulatora i čitav niz mogućnosti integracije sa centralnim vremenski vođenim regulatorom samo su dokaz da vrhunska elektronika i automatika uvijek je jednostavnija prema korisniku u odnosu na komercijalne proizvode.

Vanjska jedinica Mitsubishi Electric Power Inverter

Vanjska jedinica Mitsubishi Electric Power Inverter

S obzirom da nije riječ o kompaktnom proizvodu potrebne su sve predradnje ovlaštene ugradnje i servisa da se omogući maksimalno kvalitetni uvjeti rada, a instalacija između jedinice i izmjenjivača korektno i po pravilima struke. Cjelokupan posao od instalacije, spajanja i puštanja u rad poželjno je prepustiti ovlaštenom servisu kako bi se postigla maksimalna efikasnost jer eventualne nedostatke možda prosječan instalater neće niti primjetiti.

 

Napomenimo da u svom radu ovakva konfiguracija sustava ni u kom segtmentu za grijanje i podršku grijanju ne koristi elektro grijač niti ga ima instaliranog te u svim intervalima i zahtjevima osigurava maksimalnu uštedu, ali i efikasnost.

U narednom razdoblju planirana je ugradnja još nekoliko niskoenergetskih sustava dogrijvanih dizalicom topline, a konkretne i nadamo se korisne informacije podjeliti ćemo na webu.

Za sve upite stojimo Vam na raspolaganju.