Klima uređaji

Za sve naše kupce na postojećoj adresi tvrtke otvorili smo novi izložbeni salon u kojem smo Vam omogučili da se sami uvjerite i vidite iz priloženog kvalitetu i performanse vrhunskih uređaja proizvođača Mitsubishi Electric. Radno vrijeme za informacije je radnim danom od 8.00 do 15.00, a za sve druge termine najavite nam Vaš dolazak na broj telefona 051 322 587 ...

Dizalica topline zemlja-voda: Put u središte zemlje

Datum objave: 01.07.2013
Dizalica topline zemlja-voda Energetski sve osvješteniji investitori odlučuju se za efikasne i štedljive sustava grijanja. Ovog puta za dizalicu topline zemlja voda sa tri geo sonde svaka sa po 120 m dubine.

 

U suradnji sa Gorenjem i nedavno lansiranim robusnim dizalicama toplinama Terragor započeli smo projekt sustava grijanja obiteljske kuće u Fužinama u ukupnoj kvadraturi od 290 m2. Po projektnom zadatku i maksimalnim gubicima na -20 stupnjeva odabrali smo blago podkapacitirano rješenje modelom od 17 kW.

 

Ekipa iz Zagreba odradila je prvi i najzahtjevniji dio posla: Put u središte zemlje i pripremila nam tri sonde sa po dva povrata i dva polaza proizvođača Pipelife. Izmjereni kapacitet zemljinog kondenzatora je 18 kW i spremno je za pristup slijedećoj fazi ugradnje sustava.

 

Fužine - dizalica topline zemlja voda

 

Jedna od specifičnosti ove kuće je površina staklenih stijena ovog gorskog kraja koja premašuje 50% ukupne površine fasade. Unutar dnevnog prostora stječe se dojam da se nalazite unutar šumskog proplanka.

Evo i mali video kako momci buše i dodaju segmente od 2,5 m na bušilicu.