Klima uređaji

Za sve naše kupce na postojećoj adresi tvrtke otvorili smo novi izložbeni salon u kojem smo Vam omogučili da se sami uvjerite i vidite iz priloženog kvalitetu i performanse vrhunskih uređaja proizvođača Mitsubishi Electric. Radno vrijeme za informacije je radnim danom od 8.00 do 15.00, a za sve druge termine najavite nam Vaš dolazak na broj telefona 051 322 587 ...

Dizalice topline Mitsubishi Electric

Datum objave: 14.05.2012
Dizalice topline Mitsubishi Electric Pouzdanost Mitsubishi Electric dostupna je sada i u dizalicama topline zrak-voda gdje u dvije osnovne inačice moguće je odabrati veličine od 50 do 140 u modelima grijanja i hlađenja odnosno do veličine 250 u modelu bez rashlada.
 
 
 
 
 
 
 
Ova serija visoko učinkovitih dizalica topline zrak - voda udružuje brojne originalne tehnologije u klimatizaciji, razvijene od strane Mitsubishi Electric-a. Ekološki prihvatljive jedinice nude savršenu kombinaciju snažnog učinka grijanja i hlađenja uz ekonomski prihvatljive operativne troškove.

Sve je veći značaj dizalica topline kao utjecajnog čimbenika u nastojanju očuvanja energija. Ovakvom tehnologijom smanjuje se zagrijavanje atmosfere; toplina iz zraka se prikuplja i koristi kao izvor topline, čime se omogućuje visokoučinkovito grijanje. Na primjer, dizalica topline sa stupnjem učinkovitosti (COP) 4.0 koristi 1kW električne energije i 3kW toplinske energije iz okolnog zraka predane dizalici topline, kako bi se dobilo konačnih impresivnih 4kW topline za grijanje.
 
 
Dizalice topline Mitsubishi Electric

 

Dizalice topline razlikuju se od konvencionalnih izvora topline u svojoj sposobnosti da efikasno koriste toplinu iz atmosfere. Jedinica sa faktorom COP 4.0 ima izlazni toplinski kapacitet 4kW za svaki kilovat potrošene električne energije. Ovo pridonosi velikom smanjenju operativnih troškova u usporedbi sa ostalim izvorima topline dostupnim na tržištu.


PRINCIP RADA


Vanjska jedinica uzima toplinu iz vanjskog zraka te podiže njenu temperaturu do temperature koja je dovoljna za grijanje. Ta toplina se zatim prenosi radnim medijem (R410a) do unutarnje jedinice izoliranim bakrenim cijevima (prednost je što stoga cijevi neće nikada smrznuti). Kompaktna vanjska jedinica se lako instalira, kao i svaka druga vanjska jedinica split sustava.


U unutarnjoj jedinici dizalice topline zrak-voda, toplina radnog medija se prenosi na vodu koja cirkulira dalje prema pojedinim potrošačima sustava (ventilokonvektori, radijatori, podno grijanje, spremnik potrošne tople vode).


Sustav je prikladan za ugradnju u nove objekte kao i za ugradnju u postojeće sustave grijanja i/ili hlađenja koje jednostavno nadogradimo sa dizalicom topline zrak-voda kojom zadovoljimo optimalno potrebnu količinu energije. Rad vanjske jedinice nadzire se posebnom elektronikom za upravljanje, koja se jednostavno poveže s većinom upravljača sustava grijanja. Kvalificirani izvođač strojarskih instalacija u mogućnosti je putem navedenih komponenti sastaviti sustav potpuno prilagođen željama i zahtjevima krajnjeg korisnika.


Hidraulički sklop za grijanje / hlađenje vode sastavlja se od elemenata koji uspješno prenose toplinsku energiju sa radnog medija R410A na vodu. Voda kao posredni radni medij, energiju dobivenu od radnog medija prenosi dalje prema potrošačima u zatvorenom krugu (ventilokonvektori, radijatori, podno grijanje ili spremnik potrošne tople vode PTV). Protok vode u sustavu osiguran je cirkulacijskom pumpom kao sastavnim elementom unutarnje jedinice(potrebno obratiti pažnju na hidrauličke gubitke/visinu dobave pri dimenzioniranju sustava).


Kod primjene u hladnim područjima preporučuje se ugradnja električnog grijača (opcija) kao element osiguranja zadovoljenja kapaciteta grijanja dizalice topline zrak-voda.


MITSUBISHI ELECTRIC upravljačka elektronika zadužena je za upravljanje i kontrolu rada sustava, te je sastavni dio sklopa. Omogućuje direktnu kontrolu temperature izlaza vode prema potrošačima zatvorenog kruga kao i temperaturu vode u spremniku PTV pomoću direktno uronjenog osjetnika koji je povezan sa upravljačkom elektronikom.


Elektronika za upravljanje i nadziranje sustava dizalice topline zrak-voda sastoji se od multifunkcionalnog žičanog daljinskog upravljača PAR-W21MAA, te upravljačkog sučelja koje se povezuje sa većinom elemenata sustava grijanja, hlađenja i pripreme potrošne tople vode (cirkulacijska pumpa, dodatni električni grijači, 3-puti ventili, spremnik PTV, uronjeni električni grijač u spremniku ...).